Lussekatter utan gluten

Bakat. För att inte dina glutenfria vänner bara ska få nöja sig med att dofta på saffransbullar till jul så får du här ett recept på lussekatter utan gluten.

Ingredienser

75 g smör/margarin
2 dl mjölk
1 pkt jäst (för söta degar)
1 dl kesella lätt
1 dl vit baksirap
1 tsk bikarbonat
1 st ägg
0,5 g saffran
1 krm salt
1 pkt Sempermix, 1 1/2 dl till ska du använda till utbakningen
russin till garnering
ägg till pensling

Tillagning

Smält fettet, häll i mjölk låt det bli ljummet, rör ut jästen i degspadet, tillsätt kesella, socker, ägg, saffran, salt.
Jäs degen övertäckt ca 30 min, arbeta ihop degen, dela i 20 bitar, baka ut.
Garnera med russin, jäs övertäckt på plåt ca 30 min, pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 250 grader ca 5 min.

Skriv ut

Hitta fler recept som innehåller: