Lussebullar på pinne

Bakat. Ta med glöggen i termos och packa ner saffransdegen i en burk och grädda lussebullarna som pinnbröd över glöden.

Ingredienser

150 g rismjöl
50 g majsmjöl
150 g potatismjöl
100 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
75 g smör, mjölkfritt
350 g Oatleys ikaffe
(för helt glutenfritt använd alt vätska)
25 g jäst
10 g xantangummi
10 g fiberhusk
1 påse saffran

Tillagning

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda med vätskan till fingervarmt, häll i bunken och lös jästen. Häll i socker och saffran. Blanda resten av ingredienserna och blanda även dem i bunken.
Arbeta för hand cirka 10 minuter eller med maskin cirka 5 minuter. Låt jäsa 45 minuter i rumstemperatur.
Ta med den jästa degen i en burk. Dela degen i lagom stora delar för att sedan rulla ormar och slingra runt en pinne, eller ett grillspett. Grilla över varm och glödande kol.

Skriv ut

Recept Linda Svensson Foto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: