Limpa med bovetemjöl
Bakat. Bovete är ett naturligt glutenfritt alternativ till vanligt mjöl. Det har ingenting med vete att göra utan det är en ört.
Bakat. Bovete är ett naturligt glutenfritt alternativ till vanligt mjöl. Det har ingenting med vete att göra utan det är en ört.
½ paket jäst
3 dl vatten
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 msk flytande honung
1 msk olja
3 dl bovete
1 dl rismjöl
2 msk fiberhusk*
*Fiberhusk är en mer finmalen variant av psylliumfröskal. De går inte att rakt av byta ut mot varandra eftersom mängden blir fel.
Smula jästen i det fingerljumma vattnet, häll i honung samt olja. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll ner dem i degvätskan. Degen behövs inte blandas mer än att det blir klumpfritt.
Olja en brödform lätt och lägg ner degen och låt jäsa 30 minuter. Grädda cirka 45 minuter i ugn på 200 grader.