Limpa med bovetemjöl

Bakat. Bovete är ett naturligt glutenfritt alternativ till vanligt mjöl. Det har ingenting med vete att göra utan det är en ört.

Ingredienser

½ paket jäst
3 dl vatten
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 msk flytande honung
1 msk olja
3 dl bovete
1 dl rismjöl
2 msk fiberhusk*

*Fiberhusk är en mer finmalen variant av psylliumfröskal. De går inte att rakt av byta ut mot varandra eftersom mängden blir fel.

 

Tillagning

Smula jästen i det fingerljumma vattnet, häll i honung samt olja. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll ner dem i degvätskan. Degen behövs inte blandas mer än att det blir klumpfritt.
Olja en brödform lätt och lägg ner degen och låt jäsa 30 minuter. Grädda cirka 45 minuter i ugn på 200 grader.

 

Skriv ut

Hitta fler recept som innehåller: