Lättrökt röding med kålslaw

Lagat. Med enkla knep kan du få till smaken av rökt fisk på din vanliga spis.

Ingredienser

4 rödingfiléer
1 msk rökessens
en nypa socker
mjölkfritt margarin att steka i
röksalt, peppar

Kålslaw
200 g rödkål eller vitkål
1 äpple
1 liten fänkål
1 salladslök
1 dl mjölkfri creme fraiche
smaka av med citron, salt, peppar, senap och eventuellt pepparrot

Tillagning

Värm margarin och rökessens och kryddor i en stekpanna. När den är varm, lägg i fisken cirka 30 sekunder, vänd sedan och lägg på ett lock, dra ifrån värmen och låt stå cirka 5 minuter.

Kålslaw
Strimla, rödkålen lägg den i en bunke och banka ut den lite, med exempelvis en mortelstöt, för att mjuka upp den.
Strimla äpple, fänkål, skiva salladslök tunt. Blanda ihop med creme fraiche och senap, smaka av med, salt, peppar och eventuellt lite pepparrot.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: