Kikärtspizza med salsiccia

Lagat. Grunden till en god pizzabotten behöver inte vara vetemjöl. Testa den här med kikärtsmjöl, ett naturligt glutenfritt alternativ. Toppingen kan förstås varieras efter tycke och smak.

Ingredienser

Botten
2 dl kikärtsmjöl
0,5 tsk bakpulver
0,25 tsk örtsalt
1,5 msk olivolja
3 msk valfri mjölk

Tomatsås
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 burk hela plommontomater (eller krossade)
1 msk oregano
1 tsk farinsocker
salt och svartpeppar
rapsolja att fräsa löken i

Topping
1 rå salsicciakorv
cirka 10 gröna oliver
½ röd paprika
½ gul paprika
1 dl riven ost (Oddlygood Veggie)
1 näve ruccola

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Botten
Rör först samman de torra ingredienserna till pizzabotten och blanda sedan i olja och mjölk. Tryck ut degen med händerna på en plåt med bakplåtspapper (skölj händerna i kallt vatten så går degen enkelt att trycka ut). Pizzan reser sig lite i ugnen så platta ut ordentligt om du vill ha en tunn pizzabotten. Grädda i ugnen i 8–10 minuter.

Tomatsås
Fräs lök och vitlök mjuka i oljan. Häll i tomat, oregano och socker. Koka upp. Mixa med mixerstav. Koka ner om såsen är för rinnig och smaksätt med salt och svartpeppar.

Topping
Skiva grönsakerna och smula korven.
Ta ut bottnen, höj ugnstemperaturen till 225 grader. Lägg på korv, paprika, oliver och riven ost. Grädda cirka 10 minuter.
Garnera den färdiggräddade pizzan med ruccola.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: