Kanel- och aniskryddad chokladcrème
Sött. Passa på att laga läckra desserter med smak av det som hör julen till kanel, stjärnanis och choklad.
Sött. Passa på att laga läckra desserter med smak av det som hör julen till kanel, stjärnanis och choklad.
1 dl havredryck
1,5 dl gräddersättning
1 st kanelstång
4 st stjärnanisblommor
0,5 dl strösocker
4 st äggulor
150 g mörk choklad, mjölkfri
Hacka chokladen fint. Koka upp dryck och gräddersättningen med kryddorna och låt dra 10 minuter. Vispa samman gulor och socker. Koka upp kryddorna på nytt och häll den i äggsmeten under omrörning.
Värm blandningen till 80° c och sila den över den fint hackade chokladen. Rör till en jämn smet och mixa med stavmixer till en helt slät konsistens. Häll upp i valfri form och ställ in i kyl för att serveras kall.