Kanel- och aniskryddad chokladcrème

Sött. Passa på att laga läckra desserter med smak av det som hör julen till – kanel, stjärnanis och choklad.…

Ingredienser

1 dl havredryck
1,5 dl gräddersättning
1 st kanelstång
4 st stjärnanisblommor
0,5 dl strösocker
4 st äggulor
150 g mörk choklad, mjölkfri

Tillagning

Hacka chokladen fint. Koka upp dryck och gräddersättningen med kryddorna och låt dra 10 minuter. Vispa samman gulor och socker. Koka upp kryddorna på nytt och häll den i äggsmeten under omrörning.
Värm blandningen till 80° c och sila den över den fint hackade chokladen. Rör till en jämn smet och mixa med stavmixer till en helt slät konsistens. Häll upp i valfri form och ställ in i kyl för att serveras kall.

Skriv ut

Foto Colourbox

Hitta fler recept som innehåller: