Kalvfärsbullar

Lagat. Gör dina egna köttbullar med kalvfärs till jul.

Ingredienser

2 gula lökar, finhackade
mjölkfritt margarin till stekning
1 kg kalvfärs
4 kokta potatisar, medelstora och mosade
2 dl havregrädde
2 tsk salt
2 krm vitpeppar, gärna från kvarn

Tillagning

Stek löken på svag värme i 10 minuter i en stekpanna med margarin tills löken är gyllenbrun. Ställ åt sidan och låt svalna.
Lägg kalvfärsen i en rymlig bunke. Arbeta samman färssmeten tillsammans med mosad potatis, havregrädde och den avsvalnade löken, smaksätt med salt och vitpeppar.
Forma fina köttbullar och lägg på ett vattensköljt skärbräde så klibbar de inte fast.
Stek i rikligt med margarin tills köttbullarna är genomstekta och har en fin jämn färg runt om.

Skriv ut

Recept Tobias & Elsa HolmbergFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: