Julskinksrullar med smakrik fyllning

Lagat. Prova att skiva årets julskinka tunt. Lägg äppelchutney eller senapsblandning på skivorna och rulla sedan ihop till rullar.

Ingredienser

Julskinka

Äppelchutney
2 äpplen
1 dl råsocker
1 dl äppelcidervinäger
0,5 tsk salt
3 kryddnejlikor
0,5 lök eller en liten lök
1 tsk riven ingefära (kan uteslutas)
1 msk agavesirap eller honung
2 msk citronsaft

Valfri senap
Brödkrutonger (glutenfria)

Tillagning

Skiva skinkan så tunt det går och lägg lite äppelchutney eller senapsblandning som fyllning på varje skiva, rulla ihop den och servera med lite grönsaker. Ett alternativ är att servera tillbehören i små skålar bredvid.

Äppelchutney
Skala och dela äpplena i bitar. Hacka löken. Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Koka under omrörning så det inte bränner fast. Det tar 20–30 minuter lite beroende på hur fast chutneyn ska bli.

Senapsblandning
Blanda din favoritsenap med brödkrutonger som smulats i bitar.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: