Havreflarn med vaniljkräm

Bakat. De krispiga flarnen läggs ihop med vaniljkräm. Serveras med frukt eller bär.

Ingredienser

1 dl rena havregryn
0,5 dl socker
1 msk majsstärkelse
3 msk mjölkfritt flytande margarin
1 tsk vatten

Vaniljkräm
2 msk majsstärkelse
1-2 msk socker
1,5 dl havrebaserad grädde
1,5 dl havrebaserad dryck
1 tsk vaniljsocker

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta havregrynen i en torr, het stekpanna tills de får en aning färg. Häll dem i en bunke och låt dem svalna. Tillsätt socker och majsstärkelse. Rör ner matfettet och vattnet. Klicka ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen cirka 6-8 minuter. Låt flarnen svalna plant och lossa dem därefter från pappret.
Lägg vaniljkräm mellan två flarn och garnera med frukt eller bär. Servera direkt.

Vaniljkräm
Blanda majsstärkelse och socker i en kastrull. Vispa ner lite av vätskan till en slät redning. Vispa ner resten av vätskan, koka upp under omrörning och låt sedan sjuda i cirka 2 minuter under fortsatt omrörning. Tillsätt vaniljsockret och låt svalna.

Skriv ut

Hitta fler recept som innehåller: