Hallon- och päronmuffins

Bakat. Muffinsen blir extra saftiga med bär i fyllningen.

Ingredienser

3,5 dl glutenfri mjölmix
1 dl strö- eller råsocker
0,5 krm salt
1 tsk kardemumma
100 g mjölkfritt margarin, kallt
25 g jäst för söta degar
1 dl sojamjölk

Fyllning
2 dl hallon, färska eller frysta
0,5-1 dl socker
1 msk Fibrex flingor
1 moget päron

Tillagning

Värm hallon och socker i en kastrull tills sockret smält. Rör ner flingorna och låt det svalna. Häll ner mjölmix, socker, salt och nystött kardemumma i en skål. Finfördela margarinet i mjölblandningen med en gaffel. Rör ut jästen i den kalla sojamjölken och ör ner blandningen i skålen. Arbeta ihop till en deg. Degen kan även arbetas i maskin, men skär då margarinet i tärningar före.
Fördela degen med sked i pappersformar eller i smord muffinsform. Gör en fördjupning i degen. Klicka i hallon-socker-flingblandningen och stick ner päronbitar som doppats i lite socker. Täck över och jäs muffinsen till dubbel storlek, 1-1 1/2 timme. Grädda i 225 grader mitt i ugnen 8-12 minuter. Sikta eventuellt över florsocker när de kallnat.

Tips
Fyllningen kan varieras med olika sorters bär och frukt. Om sockret och kardemumman tas bort kan muffinsen fyllas med örtkryddor, grönsaker, skinka etcetera till matmuffins.

Skriv ut

Recept Matilda Göransson

Hitta fler recept som innehåller: