Färskpotatissallad

Lagat. Finns det någonting somrigare i matväg än en färskpotatissallad?

Ingredienser

30-35 små potatisar (färskpotatis eller sparrispotatis, Ratte är en god sort)
1 dl mild ljus vinäger
3 dl god olja
0,5-1 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar
0,5-1 tsk socker
0,5-1 dl hackade örter (gräslök, dill, körvel eller basilika)
1 knippe rädisor
1 kruka vattenkrasse
ärtskott eller ruccolasallad

Tillagning

Skölj och koka potatisen i saltat vatten. Är skalen tunna och fina behöver den inte skalas. Häll av kokvattnet och ånga av potatisen. Skär i halvor eller klyftor. Blanda ingredienserna till salladssåsen. Tillsätt örterna sist. Häll såsen över den varma potatisen. Låt den svalna av.
Skölj rädisor, krasse, ärtskott och sallad. Lägg upp potatisen på ett stort fat och arrangera rädisor och det gröna runtom. Ringla över resten av salladssåsen.
Istället för odlat grönt kan man söka i naturen efter löktrav, ramslök, späda maskrosor.

Skriv ut

Recept Matilda GöranssonFoto Kent Jardhammar

Hitta fler recept som innehåller: