Färsdolmar i tomat
Lagat. Är plånboken tom och spargrisen tömd? Eller sparar du till en solsemester? Allergia tipsar om hur du lagar god mat med billiga råvaror.
Lagat. Är plånboken tom och spargrisen tömd? Eller sparar du till en solsemester? Allergia tipsar om hur du lagar god mat med billiga råvaror.
1 kg vitkålshuvud
400 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 pressad vitlöksklyfta
3/4 tsk basilika
1 dl vatten
500 g krossade tomater
kokt potatis
Lossa de yttre bladen på ett kålhuvud. Förväll dem i kokande vatten några minuter. Låt dem rinna av och svalna.
Blanda köttfärs med salt, peppar, pressad vitlöksklyfta, basilika och vatten till en smet. Fördela färsen på kålbladen. Vik ihop till paket. Lägg dem tätt i en ugnssäker form. Häll krossade tomater runt om. Ställ in i ugn i 200°C, cirka 30 minuter.
Servera med kokt potatis.