Chokladtryffel
Sött. Unna dig rejält med godis i jul. Här har du ett recept på chokladtryffel.
Sött. Unna dig rejält med godis i jul. Här har du ett recept på chokladtryffel.
1,5 dl havregrädde
2 msk honung
200 g mörk choklad, mjölkfri
25 g mjölkfritt margarin
Hacka chokladen fint. Koka upp grädden och rör i honungen. Hälls den varma grädden över den hackade chokladen. Tillsätt margarin och blanda väl tills smeten är blank och mörk. Låt svalna i kylskåp i minst 3 timmar.
Rulla kulor av smeten med hjälp av en sked och händerna. Det underlättar att skölja händerna med jämna mellanrum, så klibbar inte smeten fast lika lätt. Rulla till sist kulorna i kakao på ett fat tills de är täckta runt om. Förvaras kallt.
Tips
Det är också fint att doppa tryfflarna i smält choklad. Beräkna cirka 200 g choklad extra om du vill göra detta. Det går också att smaksätta tryffeln med något, till exempel pepparmint, glögg eller en matsked kaffe.