Chokladtryffel

Sött. Unna dig rejält med godis i jul. Här har du ett recept på chokladtryffel.

Ingredienser

1,5 dl havregrädde
2 msk honung
200 g mörk choklad, mjölkfri
25 g mjölkfritt margarin

Tillagning

Hacka chokladen fint. Koka upp grädden och rör i honungen. Hälls den varma grädden över den hackade chokladen. Tillsätt margarin och blanda väl tills smeten är blank och mörk. Låt svalna i kylskåp i minst 3 timmar.
Rulla kulor av smeten med hjälp av en sked och händerna. Det underlättar att skölja händerna med jämna mellanrum, så klibbar inte smeten fast lika lätt. Rulla till sist kulorna i kakao på ett fat tills de är täckta runt om. Förvaras kallt.

Tips
Det är också fint att doppa tryfflarna i smält choklad. Beräkna cirka 200 g choklad extra om du vill göra detta. Det går också att smaksätta tryffeln med något, till exempel pepparmint, glögg eller en matsked kaffe.

Skriv ut

Foto Colourbox

Hitta fler recept som innehåller: