Balsamicofräst svamp

Lagat. Frästa skogschampinjoner med smak av balsamicovinäger, havssalt och svartpeppar.

Ingredienser

500 g skogschampinjoner, hela eller halverad beroende storlek, tvättade vid behov
1 msk olivolja
1 tsk havssalt
1 krm färskmalen svartpeppar
2 msk balsamicovinäger
finskuren gräslök och plockad dill till garnering

Tillagning

Stek champinjonerna i en het stekpanna med olivolja i 4-5 minuter tills de fått en fin stekyta runtom. Krydda med salt och peppar. Häll i balsamciovinäger direkt i stekpannan med champinjonerna. Låt champinjonerna suga åt sig vinägern. Häll upp i serveringsskål och garnera rikligt med gräslök och plockad dill. Servera direkt.

Skriv ut

Recept Tobias HolmbergFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: