Personell – parfymen där du står i centrum

Som ett roligt sätt att uppmärksamma problemet med doftöverkänslighet lanseras Personell, en ny doftfri unisexparfym som låter de egna kroppsdofterna stå i centrum. Parfymen lanseras i en begränsad upplaga under Parfymfria veckan i höst och alla intäkter går till forskning kring doftöverkänslighet.

– Vår kroppsdoft är unik för var och en av oss och kan väcka riktiga känslostormar. Sniffa i nacken på en nyfödd bebis eller omfamnas av någon du älskar och det händer saker i kroppen! Studier visar också att vår egen doft är viktig i möten med andra människor, säger Maritha Sedvallson, förbundsordförande, Astma- och Allergiförbundet.
Personell är en parfym utan doft eller andra tillsatser – den innehåller faktiskt enbart vanligt kranvatten. Parfymen är en hyllning till våra egna dofter, men också ett sätt att uppmärksamma problemet med doftöverkänslighet.
– Med Personell vill vi, tillsammans med Astma- och Allergiförbundet, lyfta problemet med doftöverkänslighet. Genom att skapa en medvetenhet om detta hoppas vi att fler tänker på att visa extra hänsyn i utsatta miljöer som till exempel i kollektivtrafiken, på skolor och när du besöker sjukvården, säger Annika Svedberg, chefsapotekare, Apotek Hjärtat.
Personell är ett samarbete mellan Apotek Hjärtat och Astma- och Allergiförbundet. Parfymen lanseras i limiterad upplaga under Parfymfria veckan 2016 och kommer att säljas på auktion via Tradera.se. Alla intäkter går till forskning kring doftöverkänslighet.
Parfymfria veckan, som infaller den 7–13 november, är ett initiativ från Astma- och Allergiförbundet för att öka medvetenheten hos allmänheten om doftöverkänslighet och visa på behovet av att ta hänsyn, eftersom parfymdofter begränsar livet för den som är drabbad.

Relaterade artiklar

post-template-two-posts.php post-template-two-posts.php