Nära ögat, Per!

Igår var det nästan lite läskigt. En stressad småbarnspappa var nämligen godissugen och kom hem med bland annat den här påsen.

Det är min partner Per jag pratar om, alltså. Han gick ner till tvättstugan, jag packade upp matkassarna och fastnade i just den här innehållsförteckningen.

”Läste du innehållet på godiset?” Frågade jag när han kom in i lägenheten igen. ”Ja, såklart!” Jag gick fram och visade. ”Skummjölkspulver” läste jag högt. ”Herregud, tänk om Nikki-Lo fått tag i en.” svarade Per.

Ja, det är läskigt. Det är så lätt att missa i den lilla minitexten i stressen i butiken. Varför ska dom alltid stoppa i saker som mjölkfett, mjölkpulver, äggpulver, vassleextrakt och allt vad det är?! Särskilt när det finns massa bra ersättningar och det är en ingrediens långt ner på listan. Min teori är att det är billigt att använda just restprodukter från mejeriindustrin så att det liksom blir några ören billigare per påse om dom fyller ut med lite pulver här och där. Men kanske är jag bara en konspiratoriskt lagd småbarnsförälder med allergiska barn? Hehe.

Mitt råd: läs en extra gång på påsarna!

Comments are closed.