Inred med gröna växter

Gröna växter är en het inredningstrend i höst. Det är svårt att göra fel, för det viktigaste är inte vilka växter du väljer utan att de finns och att de tar plats. Stora växter man kan ställa på golvet, mellanstora i fönster och små växter på skrivbordet, allt hör hemma i ett trendigt hem 2017. Allergia visar ett urval av snygga konstväxter.

Olika bladformer skapar tillsammans härlig grönska till rummet. Monsteran, längst till vänster på bilden ovan, har varit stor det senaste året och trenden verkar inte avta. De stora expressiva bladen syns också i klädmodet i höst.

Växter i fönster

Ormbunken passar in i det djungeltema som är populärt nu. En konstplanta är att föredra eftersom den inte skräpar ner så mycket som en riktig.

Skelettblad

Alocasia, även kallad skelettblad för sitt mönster på bladen.

Eucalyptuskvistar i vas

I två år har alla skandinaviska inredningsbloggare haft minst en kvist eukalyptus i glasvas. Trenden är kanske inte längre lika het men de syns likväl i vart och vartannat blogginlägg (och i alla blomsterhandlar).

Kaktusar

Kaktusar, kaktusar och kaktusar! 2017 måste man ha en kaktus om man ska vara on trend. Helst flera. Tre kaktusar placerade på ett fat tillsammans ger ett vackert stilleben. Låtsaskaktusar är på sätt och vis bättre än riktiga – de sticks inte.

Växten hjärtan på tråd

Hjärtan på tråd har ännu inte riktigt upptäckts av inredningsbloggarna, men den lär få ett uppsving snart. Precis som många trendiga växter har den expressiva blad, men till skillnad från andras är de små, små.

Bergpalm

Bergpalm är en hög växt med stam som passar lika bra utomhus på altanen sommartid som på vardagsrumsgolvet under höst och vinter.

Inköpsställen
Rusta, Bauhaus, Plantagen, Ikea med flera.
Konstväxterna på bilderna kommer från artflowers.se.

Text Trendspanare Emma Larsson Foto Stina Olsson Växter artflowers.se