In på huden

Tack och lov att det finns sommarsemester! Annars skulle jag inte orka jobba på hösten. I år har jag tagit det härligt lugnt. Började med att köpa en solsäng, mycket bättre än en solstol eftersom man redan ligger ner när man somnar. Och i solen, eller åtminstone utomhus, vill jag helst vara så mycket som möjligt. Vinden har blåst, solen har skinit och till och med regnet har kommit mig in på huden där i solsängen. Min hud trivs med det. Men vi har det lite olika med hur mycket vårt “skal” tål.
Två damer med skinn på näsan, men i övrigt tunn hud, har startat ett eksemnätverk. Ulla-Carin och Elisabeth berättar om det stora intresset för hud på sidan 10.
Nätverket har en rikstäckande mejlinglista som bottnar i vänlig gemenskap. Genom kontakten med varandra har det bland annat kommit fram att eksem behandlas olika beroende på var i landet man bor.
Intresserad? Gå med i eksemlistan via Astma- och Allergiförbundets hemsida.

Text Annika Olsson