För djurvänner

Det finns många sätt att ägna sig åt ett stort djurintresse även om man är allergisk och inte kan ha en egen hund eller katt.

Insektshotell

Foto: Colourbox

En krypande flygande värld

Lär dig allt om insekter och andra kryp och studera dem i naturen. Köp eller bygg ett insektshotell och kolla vilka som bosätter sig där.

Bokomslag Söta hundar

Foto: Tukan förlag

Fakta och fina bilder

Även om du inte kan ha en egen hund kan du ju vilja läsa om dem och titta på gulliga bilder. Barnboken Söta hundar och busiga valpar, från 6–9 år, finns till exempel på Bokus.se för 89 kronor. I samma serie finns även boken Fina hästar och busiga ponnyer.

Tidningsomslag Klubbnytt

Foto: Djurens Rätt

Klubb för likasinnade

Bli medlem i Djurens rätts barnklubb, den är för alla barn upp till 13 år. Som medlem får du tidningen Rädda Djuren Klubbnytt fem gånger per år. Du får också en välkomstpresent. Det kostar 100 kronor att bli medlem, anmälan görs på webbsidan.

Panda

Foto: Colourbox

Hjälp de vilda djuren

Hos Världsnaturfonden, WWF, kan du välja att bli till exempel tiger-, isbjörns- eller pandafadder. Som fadder stödjer du WWFs arbete månadsvis via autogiro.
Du får ett e-nyhetsbrev fyra gånger per år med rapportering från fält om konkreta naturvårdsresultat och tillgång till WWFs Instagramkonto för faddrar med härliga bilder och filmer.

Geckoödla

Foto: Colourbox

Bli kompis med en ödla

Ödlor, ormar, grodor och sköldpaddor, det finns många spännande djur som vanligtvis inte ger allergi. Men det är viktigt att först lära sig hur de fungerar och ska skötas för att de ska må bra och passa just hemma hos dig. På webbsidan terrariedjur.se hittar du bra beskrivningar och bilder.