En titt i kylskåpet

Jag rotade just runt i kylen och det är tydligt vad vi är storkonsumenter av här hemma.

Hallå i höstmörkret. Du som av en eller annan anledning vill undvika mejerier/laktos eller animalier ska läsa extra noga nu. Familjen Störby Jutbrings kylskåp presenterar härmed dom absolut bästa alternativen till mjölk, yoghurt, smör, bak/matfett, creme fraiche och matlagningsgrädde. På översta bilden ser du mjölk som kan skummas och vanlig.

Naturell och smaksatt soyghurt, perfekta att blanda, bästa smak och syrlighet i hyllan. Den naturella finns också som ekologisk, som den till höger.

Matlagningsgrädde och creme fraiche.

Fett till mackan och under till stekning och bakning. Rapsolja är ju himla bra med.
Det roliga är att jag inte köpt nåt av detta speciellt för det här inlägget, vi konsumerar helt enkelt så här mycket. Tydligen. En liten bonus på slutet:

Vissa helgmorgnar eller kanske på en utflykt i skogen slår vi på stort och ger barnen varsin liten chokladdryck. Succé. I vanliga fall gör vi varm choklad av havredryck med kakao. Bara. Havreryck blir lite sötare när den värms så det blir väldigt gott. En vanesak med, det här med socker, tänker jag.

Vi hade ingen Alpro ”vispbar” hemma som jag kunde fota, men det är bästa alternativet till vispgrädde.

Så! Där var kylskåpsvisningen slut. Tack!

Comments are closed.