Det ska vara sås!

Mer mat-tips! Kan inte låta bli!

Jag älskar tomatsås, basilika, oregano och sånt. Typiskt italienskt fast i nån slags barnvänlig tappning. Till det ska det helst vara färsk pasta. Särskilt fylld. Men oftast står jag framför en kyl fylld med tusen olika sorter i affären utan att hitta en enda utan ägg. Men sen ett tag tillbaks finns två sorter i vår Ica-butik. En med grillade grönsaker och en med röd pesto. Lite otippat kommer båda från Paolo Roberto. Detta är vår favorit.

Jag brukar göra en tomatsås och en ostsås. (Superenkelt och barnvänligt. Tomatsåsen gör jag av bara en buljongtärning, passerade tomater och lite matlagningshavregrädde. Ostsåsen gör jag likadant fast med ett mejerifritt ostsåspulver från Goodstore. Dom har webbshop med, vi handlade därifrån till landet i somras.) Sen täcker jag en tallrik med massa ruccola, lägger på några ”pastor”, som Nikki-Lo säger, ovanpå häller jag såserna och toppar med mjölkfri parmesan. Gärna en lite starkare variant med lite chili i. Mmmmmm!
Är vi extra hungriga har vi korv eller några valfria -bullar eller -bollar till.
Nu blev jag hungrig.
Kram!

Comments are closed.