Thank god för rökförbudet!

En bild av en bild på en bild. Detta är min kompis Lovisa och jag från en spelning i Göteborg 2003. Den är med i boken nedanför. Hur dom fick tag i bilderna vet ingen? Från nån efterfest? Hehe.

Jag hade som sagt svår astma som barn och ung. Nu är den bättre, men den fick ett uppsving när jag mellan 20 och 30 jobbade mycket som DJ. Astma – DJ? Hur då, hur hänger detta ihop. Om en ledtråd är att detta utspelade sig INNAN rökförbudet kom, nån som hänger med då?

Jag minns hur jag stod i det lilla trånga DJ-båset i längst in i indieklubbens hörn nånstans i Sverige. Dom första timmarna var sikten ganska bra, cigarettröken låg bara som en lätt dimma, nästan romantisk. Det var efter några timmar som allvaret verkligen satte in. Mina ögon började rinna, sikten var obefintlig och det var riktigt tungt att andas. Fatta hur korkat att jag befann mig i den här miljön ofta flera gånger i veckan?! Jag minns hur kläderna, väskorna och till och med skivorna luktade dagen efter. Thank god för rökförbudet!

Håkan Hellströms bok

Comments are closed.