Värmande ramen

Lagat. Välj själv hur mycket du vill smaksätta kycklingen och vilka tillbehör du vill ha i den goda buljongen.

Ingredienser

2 l kycklingbuljong (jag använde 2 buljongtärningar)
4 msk tamarisoja
2 grovhackade vitlöksklyftor
1 msk grovhackad färsk ingefära
1 msk risvinäger
3 kycklingfiléer
1 grovstrimlad röd chili

Valfria tillbehör:
500 g kokta glasnudlar
böngroddar
färsk koriander
strimlad salladslök
100 g svamp, shiitake eller champinjon, tunt skivad och stekt
en handfull edamamebönor, tinade
sesamolja
sesamfrön

Tillagning

Lägg kycklingfiléerna i buljongen. Lägg i vitlök, ingefära, chili, tamarisoja och risvinäger. Koka upp och sjud i 10 minuter. Skumma under tiden.
Ta upp kycklingen och sila buljongen. Här kan du skiva upp kycklingen direkt och lägga i dina tillbehör och hälla på buljongen och äta.
Om du vill ta med dina ramen ut så häll buljongen i en termos och lägg kycklingen och tillbehören i burkar.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: