Stekta ankbröst med frukt

Lagat. En festmiddag med ankbröst och exotiska frukter.

Ingredienser

4 ankbröst
3 dl balsamvinäger
2 vitlöksklyftor
2 limeblad
1 msk färsk koriander
1 msk färsk dragon
2 papayor
2 mango
olivolja

Tillagning

Skala mango och papaya med kniv. Skär dem i klyftor som du delar på mitten. Lägg över i en bunke. Pressa ner vitlöksklyftorna med de finhackade örterna. Skär bort mittnerven i limebladen, strimla eller hacka bladen fint. Lägg dem i bunken och häll över balsamvinägern. Blanda om och ställ svalt så länge.
Placera ankbrösten på en skärbräda med fettet uppåt. Snitta fettet i små rutor. Salta och peppra ordentligt. Hetta upp en panna med olivolja. Knaperstek ankbrösten. Börja med den snittade fettsidan nedåt. Vänd. Ös olja över ankbrösten hela tiden. Lägg över de knaperstekta ankbrösten i en ugnsfast form och stek vidare i ugn på 200 grader i cirka 6-7 minuter. Ös emellanåt med oljan.
Ta ut ankbrösten, häll oljan från formen över köttet och låt vila i folie cirka 5 minuter. Skär upp ankbrösten i sneda skivor. Lägg upp en bädd av mango-papaya-balsamicon på varje tallrik och toppa med skivor av ankan. Servera omgående.

Skriv ut

Hitta fler recept som innehåller: