Stekt vanilj-äppelkaka

Sött. En enkel och god efterrätt du snabbt tillagar på ditt stormkök eller på en stekhäll. Välj om du vill ha en smak av vanilj eller kanel.

Ingredienser

1 stort äpple eller två små
2 msk margarin eller olja till stekning
50 g margarin
1 dl havregryn (glutenfria)
1 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker (eller 1 msk kanel)
1 krm salt

Tillagning

Hacka äpplet i 1 cm tjocka bitar. Stek i margarin på ganska hög värme så att det får färg, cirka 5 minuter.
Smält i 50 gram margarin i stekpannan och blanda i havregryn (glutenfria), vaniljsocker, socker och salt.
Stek på låg värme under 5–10 minuter. Rör om då och då. Se till så att det inte bränns vid.
Rätten kan även serveras med Oatlys vaniljsås för extra lyx, men den är god som den är.

Skriv ut

Recept Eric TornbladFoto Anna Hållams

Hitta fler recept som innehåller: