Sockergriljerad julskinka med kryddnejlikor

Lagat. Kanel, ingefära och saffran. Visst hör dessa kryddor julen till. Men frågan är om inte kryddnejlika är julkryddan nummer ett. Den sprider verkligen en doft av jul i hela huset.

Ingredienser

julskinka

Griljering
2 msk farinsocker
ca 30 kryddnejlikor eller små kvistar av rosmarin

Tillagning

Tillaga julskinkan enligt texten på förpackningen. Använd köttermometer som sätts i med spetsen i skinkans centrum. Tillaga skinkan till 70-75º innertemperatur.
Sätt ugnen på 175º. Tag bort nätet på skinkan men låt svålen sitta kvar. Skär ett rutmönster i svålen. Vik upp ett hörn i varje ruta och sätt i en hel kryddnejlika eller små kvistar rosmarin.
Strö över farinsocker och griljera skinkan ca 20 minuter.
Ställ skinkan kallt efter griljeringen.

Skriv ut

Foto Hanneke Bonthuis

Hitta fler recept som innehåller: