Saffranspasta med skinka
Lagat. Saffran ger inte bara god smak, den gula färgen ger en vacker kulör till maten.
Lagat. Saffran ger inte bara god smak, den gula färgen ger en vacker kulör till maten.
400 g kokt skinka
250 g pastasnäckor du tål
1 påse saffran
1 rödlök
2 röd paprika
1 avocado
2 dl frysta ärtor, gröna
1 vitlöksklyfta
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
2 tsk farinsocker
1 tsk chilisås
Dressing
pressad vitlöksklyfta
balsamvinäger
olivolja
farinsocker
chilisås
Koka pastan (fjärilar, spiraler eller snäckor). Häll av vattnet och lägg tillbaka den i kastrullen. Strö över saffran. Rör försiktigt så saffranet fördelas jämt runt pastan. Skiva rödlöken och paprikan. Skär avocadon i bitar. Blanda skinka, pasta och grönsaker (ärtorna ska vara uppkokta).
Lägg upp på ett uppläggningsfat. Blanda samman dressingen och häll den över. Servera genast.