Rosa sockerhjärtan

Sött. Ett roligt pyssel som blir en fin present eller ett extra trevligt inslag på julbordet.

Ingredienser

0,5 tsk gelatinpulver
3 msk vatten
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
röd karamellfärg
bokstavsstämplar eller tunn pensel att skriva med

Tillagning

Blanda gelatinpulver och vatten i en värmetålig skål över ett vattenbad. Rör tills pulvret löst sig helt. Häll blandningen i en mixer och sikta ner florsockret, lite i taget. Mixa tills smeten är jämn och har en konsistens som liknar marsipan. Blanda därefter ner vaniljsockret.

Droppa ner lite röd karamellfärg och knåda degen tills den får en ljusrosa färg. Sikta lite florsocker över bakbordet och kavla ut degen till en tunn platta. Stansa ut hjärtan eller stjärnor med små pepparkaksmått och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt torka i rumstemperatur, gärna över natten, tills de är hårda. Skriv små meddelanden på godisbitarna med karamellfärg, använd en tunn pensel för att skriva för hand eller rena bokstavsstämplar doppade i lite karamellfärg. Låt torka och förvara torrt.

Skriv ut

Recept Therésia FranklinFoto Therésia Franklin

Hitta fler recept som innehåller: