Pannacotta
Sött. Ljuvlig vaniljpannacotta gjord på sojagrädde istället för vanlig grädde. Servera gärna med bär eller lite rivet citronskal.
Sött. Ljuvlig vaniljpannacotta gjord på sojagrädde istället för vanlig grädde. Servera gärna med bär eller lite rivet citronskal.
5 dl sojagrädde
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
0,5 dl strösocker
3 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull. Lägg ner vaniljstången, alternativt ha i vaniljsockret. Häll på grädden och tillsätt sockret. Koka upp och låt sjuda i 12 minuter. Ta av kastrullen från plattan. När vätskan svalnat något (den får inte koka för då skär det sig) krama ur vätskan ur gelatinbladen och lägg dem i grytan. Rör om tills de löst upp sig. Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas. Låt stå i kylen minst två timmar för att stelna. Servera med säsongens bär.
Receptet är hämtat ur boken Laga för fler av Evelina Svensson