Nudelsallad med biff

Lagat. Sötsyrlig och otroligt umamirik nudelsallad, där det går att byta ut köttet till valfritt protein.

Ingredienser

Nudelsallad
130 g risnudlar
200 g biff eller entrecôte (går att byta ut mot vilket protein som helst)
salt
olja
1 morot, riven
2 pak choiblad, tunt skivade
1–2 salladslökar, tunt skivade
1 näve böngroddar
1 kruka färsk koriander
1 msk rostade sesamfrön (går att utesluta)

Dressing
0,5 dl farinsocker (alternativt muscavadosocker eller vanligt socker)
1 dl varmt vatten
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk riven ingefära
1 lime, zest och juice
3–4 msk fisksås (går att utesluta, ta då mer lime i stället)
1 tsk sesamolja (går att utesluta)

Tillagning

Dressing
Blanda alla ingredienser till dressingen.

Nudelsallad
Koka nudlarna och skölj dem sedan i kallt vatten. Blanda med allt utom köttet.
Olja, salta och stek köttet till önskad temperatur. Köttbiten bör vara rumstempererad och cirka 2 cm tjock. För medium rare cirka 1–2 minuter på varje sida i en riktigt het stekpanna.
Skiva upp köttet och servera med nudelsalladen. Enkelt, jag vet!

Skriv ut

Recept Filip PoonFoto Filip Poon