Mör karré med äppeltouch

Lagat. Med elgrytan crock-pot lagar du maten på ett enkelt, hälsosamt och roligt sätt. Lägg i köttet, grönsakerna, vattnet, ja allt du vill ha i din maträtt, på morgonen och när du kommer hem efter jobbet är grytan klar.

Ingredienser

1 kg fläskkarré
200 g katrinplommon
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad färsk rosmarin
1 msk timjan eller mejram
1 tsk olja (eller annat att steka i)
2 gula lökar
2 dl äppeljuice
3 gröna äpplen
salt, peppar

Tillagning

(hög temp 3–4 timmar, låg 5–6)

Stick hål på längden genom fläskarrén och stoppa in så många katrinplommon som får plats, resten läggs i crock-poten. Finhacka eller riv vitlöken och blanda med de färska kryddorna och lite salt och peppar. Klappa in kryddorna runt om karrén. Bryn fläskkarrén runt om i en stekpanna och lägg sedan ner i crock poten. Häll över stekskyn. Skiva upp löken i halvmånar och äpplena i kvartar (urkärnade) och lägg i grytan. Häll över äppeljuicen.

När koket är klart ta ur köttet. Sila skyn och mixa med löken och äpplena red eventuellt med lite maizena. Servera med exempelvis råstekt potatis samt haricots verts.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: