Julköttbullar med kryddor från östern

Lagat. Traditionella julkryddor ger köttbullarna smak av jul.

Ingredienser

500 g köttfärs
3/4 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1 dl havregrädde
1 tsk riven lök
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm malen ingefära
1 krm malen kanel
1 krm malen kryddnejlikor

Tillagning

Blanda havregryn, potatismjöl och grädde. Låt stå så att havregrynen får svälla i 10 minuter. Tillsätt lök, salt och kryddor. Lägg i färsen och arbeta allt smidigt. Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till små köttbullar. Lägg köttbullarna på en inoljad skärbräda. Bryn köttbullarna, inte alltför många åt gången, i smör i en stekpanna. Skaka pannan då och då. Efterstek dem 1 min på hög effekt i mikrovågsugnen.

Skriv ut

Recept Eva BoströmFoto Colourbox

Hitta fler recept som innehåller: