Hjärtformad råraka

Lagat. Har du provat tångkaviar? Den smakar förvånansvärt likt fiskrom.

Ingredienser

8 medelstora potatisar, skalade
1 tsk salt
svartpeppar från kvarn
ett par droppar olivolja
1 rödlök, finhackad
1 dl soygurt, laktosfri creme fraiche eller smetana
1 liten burk vegetabilisk kaviar av tång alternativt löjrom eller stenbitsrom

Tillbehör
citronklyftor
färsk dill

Tillagning

Riv de råa potatisarna grovt. Lägg i bunke och blanda med salt, svartpeppar och lite olivolja.
Häll i lite olja i en stekpanna på hög värme. Pressa potatisblandningen till hjärtform i händerna, lägg i panna och stek på varje i cirka 5 minuter tills rårakan är genomstekt. Sänk värmen om potatiskakan tar för mycket färg.
Servera direkt med rödlök, soygurt och vegetabiliskt kaviar. Garnera gärna med färsk dill och servera med en klyfta citron.

Skriv ut

Recept Tobias HolmbergFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: