Grönkålssoppa med vörtkrisp

Lagat. Det härliga vörtkrispet piffar upp grönkålssoppan.

Ingredienser

1 gul lök, finhackad
1 msk mjölkfritt margarin
1 liter skinkspad eller kyckling- eller grönsaksbuljong
cirka 400 g färsk grönkål, skuren i mindre bitar, spara lite till garnityr
2,5 dl havregrädde
lite riven muskot
salt och svartpeppar, gärna från kvarn
2 skivor vörtbröd eller liknande mörkt bröd, glutenfritt och hackat
stekfett av valfri sort
grönkål i mindre bitar stekt i margarin eller olja till garnering

Tillagning

Stek löken i margarin utan att den tar färg i en rymlig kastrull med tjock botten. Häll i spad eller buljong och låt koka upp.
Lägg i grönkålen och koka tills den är mjuk, tillsätt grädde och mixa soppan med hjälp av en stavmixer. Reducera soppan något.
Fräs det finhackade vörtbrödet i stekfett. Stek lite grönkål likaså.
Servera soppan i varma skålar och strö vörtcrisp och grönkål ovanpå.

Skriv ut

Recept Tobias & Elsa HolmbergFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: