Grönkålsfräs med sötpotatischips

Lagat. Grönkål är fullt av nyttigheter och väldigt gott. Krispiga sötpotatischips blir pricken över i.

Ingredienser

Sötpotatischips
1 sötpotatis
neutral olja, till exempel rapsolja
flingsalt

Grönkålsfräs
200 g grönkål
2 msk pumpafrön
2 vitlöksklyftor
cirka 8 champinjoner
mjölkfritt margarin eller olja att steka i
salt och peppar

Tillagning

Rengör eller skala potatisen och skiva den tunt, gärna med mandolin
lägg i bunke och täck med vatten, det drar ut stärkelse och håller den fin
Häll av och torka skivorna, lägg dem på bakplåtsklädd plåt
placera så att inte bitarna varandra kommer åt
Ringla över rapsoljan och strö över lite flingsalt
rosta i ugn 175 grader cirka 20–30 minuter, det är allt!

Nu är det dags att göra grönkålsmums
det gör vi i en stekpanna genast, bums
Fräs lite vitlök med grönkål och skivad svamp i smör
tills det blir lagom mjukt och du inget fräsande hör
Fräset är vätskan av vilken det mesta ska bort
då får vi en varm sallad av grönare sort
Släng ner lite pumpafrön, låt dem få en minut
lägg på ett fat, toppa med chips om de ej redan är slut

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: