Fläskfilé med dillpotatis

Lagat. Dill och kokt potatis är en vanlig kombination. Här är det ungsstekt klyftpotatis som får sällskap av dill och oliver.

Ingredienser

500 g fläskfilé
salt och peppar
grillkrydda
1/2 buljongtärning
2 dl vatten
12 potatisar
0,5 dl olivolja
2 dl gröna oliver
1 paket fryst dill
flingsalt

Tillagning

Skär fläskfilén i bitar och stek i panna. Krydda. Späd med buljong och vatten, och låt puttra lite.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen i klyftor (små färskpotatisar kan borstas väl och användas hela). Lägg potatisen i en långpanna på bakplåtspapper. Blanda olja och dill. Blanda det med potatis och oliver. Strö över flingsalt och grädda i 30-40 minuter.
Servera gärna med hemlagat vitlökssmör på mjölkfritt margarin och sallad.

Skriv ut

Hitta fler recept som innehåller: