Fetaost- och spenatmuffins

Smått & Gott. Med fetaost och spenat i smeten blir muffinsen mättande.

Ingredienser

Grundrecept muffins

6 msk kikärtsspad
3 dl havremjölk
4 dl mjölblandning
(vi använde 1 dl fiberhusk,
1 dl bovete, 2 dl glutenfri mix)
2 tsk bakpulver
0,5 dl flytande matfett/olja
1 tsk salt
2 krm peppar

Fyllning

1 liten burk strimlade soltorkade tomater
150 g fetaost/tofu, smulad
cirka 15 blad babyspenat, grovhackade
20 gröna oliver, delade

Tillagning

Grundrecept matmuffins

Blanda kikärtsspad med havremjölk och matfett eller olja i en bunke. Blanda sen de torra ingredienserna innan de hälls ner i vätskan. Sedan kan valfri fyllning blandas ner.
Muffinsen gräddas i 225 grader i 10–15 minuter.

Fyllning

Krydda eventuellt med lite oregano. Blanda ner i muffinssmeten.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: