Cremekola

Sött. Man kan aldrig få för mycket godis till jul. Prova den är goda kolan.

Ingredienser

50 g mjölkfritt margarin
250 ml kokoscreme
3 dl strösocker
1 1/2 dl sirap
1 krm salt
1 krm ättikssprit
ev. strössel

Tillagning

Smält margarinet i en låg vid kastrull. Tillsätt creme, socker, sirap och salt. Koka upp och tillsätt ättiksspriten så smeten inte sockrar sig. Låt smeten sjuda långsamt tills man kan rulla kulprovet. Dvs man låter en tsk smet kallna i ett glas med kallt vatten och då skall man kunna rulla den till en kula.
Det tar ca 2 tim. Vik en form av dubbel aluminiumfolie 15×20 cm. Pensla med smält smör eller olja. Häll i kolasmeten. Strö över strössel. Låt kallna. Skär kolan i bitar. Lägg dem ev. i smör- eller foliepapper.

Skriv ut

Recept Eva BoströmFoto colourbox

Hitta fler recept som innehåller: