Chokladtryfflar

Sött. Välj att göra dina tryfflar i formar eller rulla dem till kulor.

Ingredienser

100 g mörk mjölk- och sojafri choklad, 60–-70 %
0,5 msk mjölk- och sojafritt margarin
0,5 dl havregrädde
2 msk florsocker
2 tsk apelsinlikör, kan uteslutas
kakaopulver

Tillagning

Hacka chokladen i bitar. Låt margarinet och havregrädden koka upp i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen tills allt smält samman. Rör i likören samt sikta ner florsockret.
Häll smeten i hjärtformade silikonformar, låt stelna i frysen. Låt stå några timmar, ta genast av formarna och vänd i kakaopulver.
Vill du hellre göra kulor låt tryffeln stå och svalna en stund och sedan stelna i kylskåp. Det brukar gå att forma kulor efter cirka 30 minuter. Förvara tryfflarna i kylskåp, men ta fram dem en stund innan de ska ätas.

Skriv ut

Recept Tobias HolmbergFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: