Länge leve traditionerna

Jag älskar att frossa i julen. Redan under hösten börjar jag tänka i bilder av tomtar, stora blanka julgranskulor, guldpapper och breda röda band. Vilken mat ska vi ha i år? frågar jag mina kollegor i september. Ska vi satsa på en traditionell jul eller kanske en exotisk?
Det finns de som tycker att jag överdriver. Som inte tycker att Allergia behöver digna av jul. Men jag kör över dem. Ingen pardon.
Hemma hos mig har jag en fantastisk adventsljusstake som min pappa gjort. Jag tycker mycket om advent.
Men sedan räcker det. Det finns inte en julkula, inte ett julpynt, inte en bit julmat ens. Hemma hos mig ser det ut som vanligt. När jag har levt med tankar om julen och sett bilderna framför mig så länge behövs inte mer.
Förutom en julcognac och min CD med gregorianska julsånger, då. Dem vill jag inte vara utan.
God Jul på er, hur ni än väljer att fira den!

Text Annika Olsson