Hur du gör glass för ALLA! (Dessutom superlätt.)

Hej! Jag är säkert sist på bollen och anar att ni redan känner till det här med så kallad ”nice-cream”, men här kommer ändå ett tips. Se det som en påminnelse om inte annat.

Skiva upp bananer i slantar och frys in. Lite äldre funkar perfekt. Jag brukar lägga bananslantarna lite utspritt i fryspåsar så att det blir platt och inte en stor klump, då djupfryser allt snabbare med. Ta fram så mycket du behöver, häll ner i en skål, till sätt kakao, bär eller nåt annat du gillar, samt lite valfri växtmjölk (kanske är Alpros kokos bäst?).

Sen är det bara att gå på allt med stavmixern tills en mjukglassliknande konsistens uppstår. Servera snarast i skålar till alla du ser. Den här bananglassen blir väldigt god, den är söt, krämig och jag blev riktigt förvånad första gången vi gjorde den. Chokladvarianten med kakao är min favorit. Dessutom tror barnen fortfarande att det är ”riktig” glass. Det var väldigt kul nu senast när vi inte mixat tillräckligt noggrant och ett av dom sa: ”mamma, varför är det en bananbit i min glass? jag gillar inte bananglass, ta bort den!”, ”Men, oj, vad KONSTIGT!” svarade jag och kände att jag älskar den här typen av lite nyttigare lurendrejeri.

Lycka till!

Per med kasse på huvudet

Skickar med en bild på en vanlig morgon i vårt kök. Min man Per.

 

Comments are closed.