Mitt i parfymdjungeln

På hela den här väggen fanns exakt noll stycken parfymfria produkter. Noll! Tydligen vill alla ha hår och knäveck som luktar blommor, mandel, vanilj, honung, kaktus, frukter eller vad det verkar … yoghurt. Hehe.

Bland hyllorna för hygienartiklar kan det vara tufft. Hundratals lukter som slåss i din näsa. Fatta vad mycket parfym produkterna måste innehålla som luktar så starkt, trots väl förseglade, oanvända förpackningar. Vissa gånger får jag ont i huvudet på en gång, andra gånger går det bättre. Jag gjorde ett litet test. Hur lätt är det egentligen att hitta parfymfria grejer? Del ett var kroppshygien.

Såklart att det finns alternativ, speciellt på apotek och i specialbutiker, men jag ville ändå se hur det ser ut för oss luktkänsliga i ”vanliga” butiker.
Inte så bra, alltså. Men jag gav mig inte, jag utökade mitt uppdrag till att även innefatta hushållsprodukter, och efter en stund hade jag ändå fått ihop en liten samling:

Många av produkterna är dessutom både Svanen- och Astma och Allergiförbundet-märkta, mycket bra!
Min slutsats blir att när det kommer till städ, tvätt, disk och annat i hemmet är det ganska lätt att hitta alternativ, nästan överallt! Desto värre ser det ut på hygiensidan. Smink, schampo, balsam, duschtvål etc är betydligt svårare att hitta. Till och med till barn, visst är det knasigt? Tom om jag bortser från allergiaspekten.
(Vi gav til lexempel upp här om veckan, och köpte till slut ett balsam till vår fyraårings akuttoviga hår som skulle vara ”milt parfymerat”, men som luktade alldeles för mycket, blä!)
Jag vill att mina barn ska lukta som sig själva, barnlukt är ju den bästa som finns!
Men det går att hitta bra alternativ. På apoteket finns bla märket Elw, för både barn och vuxna, det märket har vi använt mycket. På barnsidan har dom dessutom himla söt design. Parfymfritt smink hittar du från tex Idun, Clinique och Make Up Store. Bara att fråga efter det i sminkbutiken. Om du klarar att gå in vill säga.

Lycka till och tipsa gärna om dina bästa produkter!
Kram!

6 Responses to “Mitt i parfymdjungeln”

november 08, 2017 at 5:19 e m, Boman said:

ICA har numera shampo och balsam och duschgel som funkar. Eko, parfymfria men luktar lite gör de, fast inte så man blir sjuk

Reply

november 09, 2017 at 5:07 e m, Cynthia Candia said:

Jag reagerade på Elw shampoo

Reply

november 09, 2017 at 6:30 e m, Inga said:

Hej! Har testat ett parfymfritt shampoo, Sim Sensitive Absolute Volume Shampoo (finns även andra) och det var kanon. Köpte det hos min frisör som vet hur doftkänslig jag är. Tydligen använder de detta märke på teatern.

Reply

november 10, 2017 at 6:42 f m, Kajsa said:

Ica har ofta urtekram (blå) parfymfria deo, schampo, balsam.
Apoteket har Apoliva parfymfri hårvax, hårgelé, spray, mousse osv.
Willys/Hemköp har Garant schampo, balsam, tvål mm
Tips http://media.mcs-sweden.se/2012/08/Parfymfria-produkter.pdf

Reply

november 10, 2017 at 3:10 e m, Margareta Andersson said:

Coop har änglamarkprodukter utan parfym, det finns schampo och balsam, tvättmedel, diskmedel och maskindiskmedel, tvål och duschkräm osv. Lätt som en plätt.

Reply

november 23, 2017 at 4:17 e m, Sofia Brusling said:

Lätt som en plätt om man klarar av att gå in i den avdelningen där dom finns i matbutiken. Om jag gjorde det skulle jag få ett astmaanfall. Som tur är kan man handla på apoteket.>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste artiklarna