Vabben skapar problem på jobbet

Annas dotter Malin har astma och behöver ofta vara hemma från förskolan. Men att Anna vabbar så mycket gillas inte av arbetsgivaren.

Sen pandemirestriktionerna släppte har Malin, 3 år, oftast bara kunnat gå enstaka dagar i sträck på förskolan. Sedan har nästa infektion brutit ut. Småbarnsåren är som de är, konstaterar hennes mamma Anna.

– Malins förkylningsastma har övergått till barnastma. Hon brukar behöva vara hemma en vecka, men vid ett tillfälle var hon sjuk i tre veckor. Till slut fick hon antibiotika, men hann sedan bara gå på förskolan en dag innan hon blev magsjuk.

Ny chef

På jobbet, en stor organisation där Anna arbetat i många år, har hon varit öppen med att dottern har astma och är infektionskänslig. De flesta av hennes kollegor har också barn, men Anna hade aldrig hört att någon haft problem med arbetsgivaren på grund av vabb.

– Men till skillnad mot mig är de flesta inte ensamstående utan föräldrarna kan dela på vabben.

Förra hösten fick Anna en ny chef. De hade några bra samtal om hennes frånvaro, men sedan tvärvände chefen.

– Även om hen inte sa det rakt ut kunde jag tydligt känna att hen ogillade att jag var borta så mycket. Som ensamstående mamma, som dessutom jobbar deltid för att hinna hämta på förskolan, är man ingen favorit.

Förflyttats geografiskt

När Anna kom tillbaka efter en lång vabb-period hade hon, utan anledning, förflyttats till ett annat kontor längre hemifrån. Hon upplever det som ett straff.

– Jag har inget att sätta emot. När man inte är på plats är det svårare att göra sin röst hörd. Nu hinner jag precis hämta Malin på förskolan innan den stänger – om kollektivtrafiken fungerar. Det är en stor stressfaktor.

En dag kom Annas chef in på hennes arbetsrum för att prata om vabb-dagarna. Kan ett barn verkligen vara sjuk så ofta? När kommer frånvaron att minska? Chefen påtalade dessutom att barn med astma i hens bekantskapskrets inte alls var sjuka så ofta.

– Hen insinuerade att Malin inte alls var sjuk utan att jag fuskade. Jag blev väldigt paff! Det är fruktansvärt att se hur dåligt min dotter mår, hon hostar tills hon kräks och har ångest över att inte kunna andas ordentligt. Sedan anklagas jag för att fuska med frånvaron. Det är riktigt tufft. Efter det samtalet har jag fått ont i magen av att vara på jobbet.

Korta perioderna

Hon har funderat på om det skulle gå att korta vabb-perioderna och låta Malin gå tillbaka till förskolan snabbare.

– Men samtidigt vet jag ju att hon måste vara helt frisk. Om hon har pågående inflammation i lungorna blir hon lättare sjuk – och då måste jag vara hemma med henne igen.

Anna har också testat att vobba, jobba hemifrån, när Malin är sjuk.

– Men det funkar inte. Då skulle jag bränna ut mig och min dotter har bara mig så jag har inte råd att krascha. Jag måste ta hand om mig.

Även om Anna fått stöd av facket och huvudskyddsombudet har hon som anställd inte mycket att sätta emot en stor arbetsgivare, upplever hon.

– Som anställd är man i beroendeställning. Jag funderar också över hur min karriär och lönesättning påverkas av vabben.

Förstår svårigheterna

Visst kan Anna förstå att det är svårt att få ihop en verksamhet om personal ofta är frånvarande. Men alla kan drabbas av sjukdom och därför borde en bra chef i stället fråga hur hen kan stötta den anställda.

– Småbarnsperioden är dessutom väldigt kort i relation till ett helt arbetsliv. Mina arbetsuppgifter är heller inte brådskande och min arbetsgrupp är inte beroende av att jag är på plats.

Även om Anna trivs med sina arbetsuppgifter så funderar hon på att söka sig vidare till något annat jobb och en, förhoppningsvis, mer förstående chef.

– Samtidigt är det jättesvårt att byta jobb när jag vabbar så mycket. Men hade jag haft förståelse från arbetsgivaren hade nog mina stressnivåer inte varit lika höga.

Anna i artikeln har valt att vara anonym och heter egentligen något annat, detsamma gäller dotterns namn.

Annas tips till dig som vabbar mycket

  • Tänk på dig själv i första hand. Ta hand om dig. Det är bara ett jobb. Det kommer säkert andra karriärmöjligheter längre fram.
  • Kom överens i gruppen om regler för att vobba.
  • Ta kontakt med huvudskyddsombud och fackförbundet för att veta vilka rättigheter och skyldigheter du har som anställd.
  • Förklara för kollegorna varför du behöver vabba så mycket.
    Sök ett annat jobb om det inte funkar.

Text Angelica Berg Foto Colourbox

Relaterade artiklar

post-template-two-posts.php post-template-two-posts.php