Skönt att hjälpa människor

Det ger en väldigt skön och tillfredsställande känsla att göra en positiv skillnad i en annan människas liv. Jag träffade en medlem som sa att hon ville tacka mig för en inspirerande ledare i Allergia. Hon berättade arr det ofta hände att hon fick avbryta eller avstå möten hon skulle delta i på grund av att någon använt parfymerade produkter. Trots att de visste hur det påverkade henne. Hon brukade markera genom att säga: ”Tyvärr är det någon som doftar här och det innebär att jag måste gå härifrån”.
Efter att ha läst ledaren i Allergia, där jag skrivit om att personer med allergi kanske behöver sätta ner foten och stå upp mer för sig själva, hade hon funderat lite.
Vid nästa möte hände samma sak. Någon hade använt parfymerade produkter. Men denna gång sa hon istället: ”tyvärr är det någon som doftar här och då måste den gå ut så att jag kan delta”.
Det var väldigt tydligt att det varit en skön känsla och att hon var stolt över att ha satt ner foten.
Just nu kan vi alla göra en positiv skillnad! Det handlar om att få staten att satsa på en klassrumspeng som är möjlig för kommunerna att söka. Klassrumspengen ska användas till att förbättra miljön i förskola och skola. Det kan handla om att åtgärda fuktskador och bristfällig ventilation, att byta ut olämpliga inventarier och att införa ett systematiskt regelbundet förebyggande miljöarbete. Det du och din förening kan göra är att kontakta politiker på alla nivåer inför valet och fråga hur de ställer sig till en statlig klassrumspeng.
Som sagt – det är en skön känsla att göra en positiv skillnad i någon annans liv.

Text Maritha Sedvallson