Rostad potatissallad med mild vitlöksdressing

Lagat. En varm potatissallad som rostas i ugnen och serveras med en dressing på citron, persilja och vitlök.

Ingredienser

10 potatisar
1 msk olivolja
1,5–1 tsk flingsalt
1 vitlök
2 pak choy alternativt babyspenat
2 morötter
2 avokado
2 salladslök

Dressing
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
2 msk olivolja
0,5 msk pressad citronjuice

Tillagning

Värm ugnen till 225 grader. Använd gärna små potatisar med skal. Skrubba potatisen och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja och salt. Skala vitlöksklyftorna, lägg dem i ett hörn av formen, och blanda även dem med lite olja. Rosta i 30–40 minuter tills både potatisskalen och vitlöken fått lite färg. Eventuellt kan vitlöken behöva tas ut lite tidigare än potatisen.
Strimla pak choy och ångkoka i 2–3 minuter. Stjälkarna bör fortfarande vara krispiga. Skiva morötterna tunt, tärna avokado, strimla salladslök och persilja. Blanda alla grönsakerna i en skål. Skär potatisarna (med skal) i stora bitar och vänd ned dem.

Dressing
Mosa vitlöksklyftorna och blanda med olja och citron. Blanda dressingen med salladen och låt stå lite innan servering.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: