Pepparkakshjärtan

Bakat. Gör dina pepparkakor än juligare med hjälp av kristyr.

Ingredienser

150 g mjölkfritt margarin
1 dl socker
0,75 dl mörk sirap
1 msk kanel
2 tsk ingefära
1,5 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk malen kardemumma
2 ägg, alternativt äggersättning
1 paket, 500 g, mjölk- och glutenfri mjölmix, spara 1 dl till utbakningen
kristyr i olika färger

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme. Tillsätt socker, sirap och kryddor. Låt det svalna innan ägg och mjölmix blandas i. Degen bör vila över natten i kylskåp. Kavla ut degen på en ren arbetsyta med lite mjölmix på och ta ut fina pepparkakor med hjälp av hjärtformade mått.  Grädda i ugn i cirka 5 minuter.

Skriv ut

Recept Tobias HolmbergFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: