Lantpaté med saffranslök
Lagat. Den gula saffranslöken sticker ut på julbordet och är en smakupplevelse tillsammans med lantpatén.
Lagat. Den gula saffranslöken sticker ut på julbordet och är en smakupplevelse tillsammans med lantpatén.
1 gul lök, finhackad
mjölkfritt margarin
100 g kokt och skalad potatis
2 råa potatisar, halverade
1 vitlöksklyfta
1 tsk kummin
1 tsk timjan
50 g kycklinglever
200 g blandfärs
80 g tärnad bacon
Stek löken i lite margarin på medelhög värme tills gyllenbrun. Blanda lök med potatis, vitlök, kryddor, kycklinglever och blandfärs och mal i köttkvarn. Stek bacon och rör ner i smeten. Sätt ugnen på 150 grader. Fyll en smord form och ugnsbaka i vattenbad i ca 45 min. Låt kallna och servera med saffranslök och röd gelé eller cumberlandsås.
Saffranslök 1 burk syltlök lite margarin 1 pkt saffran Häll syltlökar i ett durkslag och låt dem rinna av. Stek syltlökar i margarin i stekpanna på medelhög värme. Tillsätt saffran och rör om väl. Servera till lantpatén.