Glöggkaka med russin

Bakat. Glögg är inte bara gott att dricka i advent utan kan också smaksätta en mjuk kaka.

Ingredienser

spad från 230 g kikärtor
2 dl socker
1 dl muscovadosocker, mörk
200 g mjölkfritt smör eller kokosfett
1 dl glögg, röd
1 dl potatismjöl
2 dl rismjöl
1 dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl russin

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en bakform med glutenfritt ströbröd. Vispa kikärtsspad och socker ljusbrunt, ungefär som vispad grädde i konsistens. Smält smöret, blanda med glögg och häll i vispet. Blanda resten av ingredienserna i en bunke och vispa snabbt ihop alltihop till en slät smet.
Grädda i 30–35 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna något i formen, skaka lite och vänd kakan. Strö om du vill över lite florsocker och kokosflagor.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: