Banan och kokospaj

Bakat. En underbar efterrättspaj med exotiska smaker.

Ingredienser

125 g mjölkfritt margarin
3 dl majsmjöl
3 msk socker
1 tsk bakpulver

Fyllning
3-4 mogna bananer
1,5 dl vit sirap
2-3 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1 dl gräddersättning

Kokostäcke
75 g mjölkfritt margarin
1,25 dl farinsocker
1 msk potatismjöl
2 tsk bakpulver
3 dl kokosflingor

Tillagning

Hacka ihop pajdegen bestående av margarin, majsmjöl, socker och bakpulver. Klä en pajform med degen. Låt pajskalet vila kallt i cirka 15 minuter. Nagga pajbottnen med en gaffel.
Mosa bananerna i en skål. Blanda med sirap, gräddersättning, vaniljsocker och potatismjöl. Bred ut över pajbottnen. Grädda i mitten av ugnen vid 225 grader i cirka 20 minuter.
Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Smält margarinet till kokostäcket i en kastrull. Tillsätt farinsockret. Blanda potatismjöl, bakpulver och kokosflingor och rör ner det i margarinblandningen. Fördela kokosblandningen jämnt över hela pajfyllningen. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter, tills kokostäcket fått färg.

Skriv ut

Hitta fler recept som innehåller: