Önskedrömmar om sommaren

Att planera en resa kan vara halva nöjet. Alla möjligheter är fortfarande öppna, du ser fram emot allt du ska få uppleva, allt det nya spännande ligger framför dig. Med internet har vi fått en möjlighet att själva ta reda på en massa fakta, och inte minst lockande bilder, på eventuella resmål.

Att planera kan också vara en nödvändighet för dig som riskerar att möta sånt som utlöser din allergi. Man kan naturligtvis inte förutse allt som kan hända, och det är väl en del av tjusningen med att ge sig ut på resa, men man kan förbereda sig så gott det går. I detta nummer av Allergia får du en massa nyttiga restips av allergiläkaren Nils E Eriksson. Läs dem innan du ger dig iväg.

En önskan om en lyckad sommar innehåller inte bara välbehövligt miljöombyte utan också trevliga kalas på hemmaplan. En buffé som till stor del går att förbereda i förväg och där var och en kan välja fritt är en bra matlösning. Matkreatören Matilda Göransson dukade upp några av sina favoriter till en gårdsfest för grannarna. Låt dig inspireras till din egen fest.

Tycker du att Allergia är en bra tidning som fler borde läsa? På resor och kalas i sommar möter du säkert nya människor, passa på att fråga om de vill bli medlemmar.

Trevlig sommar!

Text Lena Granström